Premier League: Pericol Conte! Câștigarea Premier League este sinonimă cu demiterea în Anglia

Fotbal

Chelsea a căzut luni la Watford 4-1 pe Vicarage Road. Cea de-a treia înfrângere din ultimele patru jocuri, tocmai a câștigat două din ultimele 10 jocuri, a determinat să se oprească toate alarmele la Stamford Bridge. Continuitatea lui Antonio Conte pe banca „albastră” este mai mult discutată ca niciodată după performanțele sportive ale echipei și despre dezacordurile dintre conducerea italiană și clubul.

În al patrulea rând în Premier League, Chelsea a fost eliminată în semifinalele Cupei Ligii împotriva Arsenalului, deși încă în viață în FA Cup, unde se va confrunta cu Hull City în etapa de 16 și în Liga Campionilor. Liga în care rivalul său va fi Barça. Echipa londoneză a suferit o mulțime de intrări și ieșiri de antrenori în ultimii ani.Villas-Boas, Di Matteo, Benítez, Mourinho, Hiddink și Conte au fost ultimii chiriași ai bancii din 2011.

Antonio Conte ar putea fi al optulea antrenor concediat într-un an în Premier League. Dacă s-a confirmat plecarea lui va fi al cincilea din ultimii șase câștigători ai competiției din Anglia, a oprit sezonul după ridicarea titlului. Mancini, Ferguson (pensionari), Mourinho și Ranieri au părăsit cluburile respective după ce au ajuns la glorie, în timp ce Pellegrini abia a mai îndurat un an.

Roberto Mancini, primul campion care a căzut

Sezonul 2011/2012 va fi mereu amintit de „cetățeni”. După 44 de ani de secetă, elevii lui Roberto Mancini au preluat Premier League peste corn.Un gol al lui Dzeko și altul al lui Agüero în ultimul minut împotriva QPR-ului au culminat cu o revenire istorică (au pierdut cu 1-2 la reducere) care a dat victoria orașului pentru a fi proclamat campion.

Cu toate acestea, în sezonul următor, antrenorul italian a fost oprit după ce a pierdut finala Cupei FA împotriva lui Wigan și „nu a atins niciunul dintre obiectivele sezonului, cu excepția calificării pentru Liga Campionilor”.

Sir Alex Ferguson l-a lăsat în vârf

În 2013, „diavolii roșii” au fost cei care și-au luat locul 20 în Premier League.Cu patru zile înainte, Manchester United a câștigat titlul în Anglia cu Sir Alex Ferguson pe bancă.

A fost ultimul sezon al antrenorului scoțian care s-a retras la sfârșitul sezonului 2012/2013 după 26 de sezoane și 38 de titluri.

Pellegrini, singurul care a îndurat

Mauricio Pellegrini a obținut a patra Premier League, a doua în trei ani, în sezonul 2013/2014 cu două puncte. în afară de Liverpool Rodgers, într-o campanie care va fi mereu amintită pentru împiedicarea lui Gerrard în jocul care a măsurat Liverpool cu ​​Chelsea și a lăsat titlul pentru „skyblues” pe o farfurie.

Antrenorul chilian a câștigat un campion în sezonul următor, care a salvat un an în care City a căzut din nou la Barça în turul de 16.În februarie 2016, echipa „cetățeanului” a anunțat că Pep Guardiola îl va scuti pe Pellegrini pe banca pentru următoarea campanie. Semifinala la care au ajuns „skyblues”, pentru prima dată în istoria sa, în Liga Campionilor nu au fost suficiente pentru ca liderii să-l țină pe bancă.

Mourinho, din cer în iad în șapte luni

A cincea Premier League pentru Chelsea a ajuns cu Mourinho pe banca „albastră” în sezonul 2014 / 2015.O campanie practic imaculată a echipei londoneze pentru a recâștiga un titlu care le-a rezistat din 2010.

Șapte luni mai târziu, portughezul a fost oprit după ce a pierdut nouă din cele 16 jocuri jucate până în prezent. Anglia. h3 class = “list-header”> Ranieri, de la faptă la șomeri

Campania 2015/2016 a intrat în istorie prin fapta Leicester a lui Claudio Ranieri. Elevii italienilor au ridicat prima premieră de la fondarea sa în 1884.O campanie în care au început cu pariuri de la 5.000 la 1 împotriva lor, dar în care au culminat un basm care nu va fi uitat niciodată în lumea fotbalului.

Nouă luni mai târziu, arhitectul acelui triumf a fost oprit când „vulpile” au jucat etapele eliminatorii din Liga Campionilor împotriva Sevilla. Sezonul său rău în Anglia, a fost al șaptesprezecelea până la un punct de declin, iar problemele interne cu câteva greutăți grele ale costumelor au fost declanșatorii plecării italienilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *