În fața Porții de Aur. Va profita Slavia de oportunitatea unică pentru Liga Campionilor?

Fotbal

Astăzi!

Înainte de ora 21:00, tonurile magice ale celebrului jingle vor însoți meciurile parfumate. Și Slavia va încerca să se extindă la onoarea europeană, pe care a văzut-o o singură dată – acum doisprezece ani.

De atunci a eșuat de patru ori, fiind cel mai competitiv în a cincea încercare. Circumstanțele o înregistrează. Când, dacă nu, acum? Nu vrea să o întristeze pentru a treia oară.Ar fi ultima piesă a puzzle-ului. ”

Bine făcut!

În ultimele luni, Slavia a devenit un suveran ceh, a câștigat liga, a adăugat o cupă de acasă și a chinuit faimosul Chelsea în sferturile de finală ale Ligii Europene.

Pentru a finaliza puzzle-ul, trebuie să aruncă o privire spre societatea de elită după ani. Acolo unde așteaptă experiențe, faimă și o sumă imensă de bani: aceștia dau 400 de milioane de coroane pentru participarea lor la grupul UEFA.

„Nu-mi face nimic”, a convins jurnaliștii antrenorul Jindřich Trpišovský. „Ne gândim doar la partea sportivă și că suntem două meciuri din visul cel mare.

Asta va lupta Slavia cu o echipă plină de treizeci de ani experimentați, spulberată zeci de meciuri în Europa.Și într-un peisaj oarecum neobișnuit: stadionul, care se află pe un deal dintr-o zonă rezidențială și este ghidat de semne izbitoare din centru, arată ca un centru comercial din exterior. Ii lipseste o tribuna, deci ofera o priveliste neasteptata asupra campului rulant inconjurator.

Clujul are o frumoasă arenă modernă pentru treizeci de mii de spectatori, dar există o a doua ligă Universtatea acasă. Dar chiar și pe stadionul Constantin Radulesk, după cum sună numele complet, va fi o mumie după întuneric.

Șaptesprezece mii de spectatori, care aveau lungi cozi pentru ultimele bilete luni, erau înghesuiți acolo – pentru a fi vândute. Clujul a gustat deja Champions League de trei ori, dar asta nu înseamnă că acum îi este mai puțin foame.Trebuie doar să accepte faptul că stadionul UEFA și-a rotunjit capacitatea cu aproape șase mii: lăsând partea superioară a tribunei din spatele porții, pentru că stâlpii inflați care îl dețin nu ar trebui să ducă atacul mulțimii săritoare.

Nu, că slavii ar putea să o perceapă, dar maghiarii vor auzi multe în galerii în timpul meciului. Clubul cu locomotiva în emblemă dorește în principal o minoritate puternică maghiară, iar pe tribune poate dezlănțui o sălbăticie adecvată.

Într-un stadion modest este de obicei îngrozitor, așa că au existat în trecut probleme și Chelsea sau Manchester United. Însă acum Clujul nu este sigur de sine.

“Slavia este o echipă mare, joacă grozav și o iau ca favorită”, a convins antrenorul Dan Petrescu cu o voce crocantă, sperând cu atenție: “Mai ales acasă!”Mă voi bucura dacă nu obținem un gol. ”

Dacă Cluj-Napoca va fi strigat în mod similar pe teren, ar fi păcat să nu ratăm această șansă. Slavia stă în fața Porții de Aur și, în loc să-l bată timid, trebuie să-l ciocănească cu forță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *