Espanyol vs Barcelona: un derby de campionat

Fotbal

Nu există un mic derby. Acest lucru, care sună ca un topicazo, este întotdeauna împlinit în confruntările dintre Barcelona și Espanyol. Cele mai mari două echipe catalane mențin o rivalitate istorică care se reflectă pe terenul de joc de fiecare dată când se întâlnesc. Sunt întotdeauna jocuri calde, cu fotbal, cu goluri și cu controverse ciudate extra-sportive. Această seară este, de asemenea, una dintre cele care promite.

Și este că cele două echipe joacă mult la evenimentul de astăzi. Azulgranii, se proclamă campioni de iarnă. Un premiu inexistent, dar nu mai puțin important pentru asta.Finalizarea primei etape ca lider este un semn al unei puteri remarcabile, mai ales având în vedere că cel care vine din spate este unul dintre cei mai buni Real Madrid din Liga din ultimii ani.

În final, ultimul Retragerile de la Barcelona au fost în apă boră datorită victoriei împotriva lui Alavés și a punctelor celor de la Zidane. Barça a terminat 2019 ca lider solo, iar intenția lor este să rămână în această poziție până la sfârșitul sezonului.

Espanyol se confruntă cu derby-ul cu cele mai mari urgențe. Albastrul și albii trebuie să adauge pentru a evita scufundarea suplimentară în masă. Parakeet-urile au obținut doar zece puncte, dar, ce este mai grav, acasă își arată cea mai proastă versiune. Este singura echipă Primera care nu știe ce este să câștigi împotriva fanilor lor.Două remize și șapte înfrângeri, bagajul din stadionul său.

Întâlnirea, în plus, ar trebui să servească drept punct de cotitură pentru Espanyolistas după câteva zile mutat de rămas bun de la Machín și sosirea lui Abelardo. Pe stadionul RCDE așteaptă noi adăugări, dar zilele trec și catalanii încă nu câștigă. Ultima victorie a acestui curs datează din 27 octombrie. La nivel pur sportiv, albastrii și albii îi așteaptă pe Vargas. Atacatorul s-a antrenat săptămâna aceasta cu grupul după o lună rănită. Astăzi la amiază, asturianul va oferi prima sa listă convocată.

Cu artileria

La rândul său, Barcelona se prezintă pe stadionul Blue and Whites cu tot argumentele lor ofensive disponibile.În ciuda faptului că două treimi din avansul său ajung la acest meci cu doar două antrenamente pe picioare, prezența sa în această seară este garantată.

Luis Suárez și Leo Messi vor fi pe stadionul RCDE. În ciuda lipsei de filmare, este departe de a se odihni în primul joc ñiguero al anului. Ultima dată când un antrenor Barça a făcut-o a fost Luis Enrique în dezastrul din Anoeta din 2015 și lucrurile s-au încheiat așa cum au făcut-o. Favoritele lui Lionel Messi. Istoric, este unul dintre rivalii împotriva cărora a excelat cel mai mult de-a lungul carierei sale profesionale. A marcat 25 de goluri în cele 33 de meciuri oficiale ale sale. De fapt, la ultima sa vizită la Cornellà-El Prat, în sezonul trecut, argentinianul a colaborat în victoria 0-4 cu două goluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *