Ústí nad Orlicí a atras vedete, Hejn și Stanek au înflorit cel mai mult

Atletic

Zuzana Hejnová, Lada Vondrová sau Pavel Maslák, sectorul de javină Vítězslav Veselý și Barbora Špotáková cu Nikola Ogrodníková, și Tomáš Staněk în sala de bal…Nu s-ar fi putut mult mai bine la întâlnirea din premiera Rieter. Recordul ceh a fost stabilit și el: talentatul Jakub Davidík a marcat cea mai bună performanță de tineret în cei 800 de metri alergați cu un timp de 1: 48.94 minute, iar recordul original al lui Václav Hřích, cu 14 secunde mai rău, a dispărut de pe tabele după treizeci de ani.

Cele mai valoroase spectacole ale întâlnirii au fost provocate de hurdlerul Hejnová și de portarul Staněk. Hejnová a câștigat pe o pistă neconvențională 300 de metri în 39,61, lăsând în urmă Lada Vondrova, cometa din acest sezon, mai mult de o secundă.

„A fost o întâlnire foarte frumoasă.Am fost pentru prima dată la Uști și a fost drăguț, chiar dacă am fost după concentrare. Sezonul depășește așteptările, eram mereu pe podium. Sper să ajungă la finalul de succes al campionatului mondial “, a spus Hejnová pentru site-ul evenimentului.

Stanek, cu mai mult de jumătate de metru, a aruncat granița de 20 de metri (20.65).

” Anul acesta sunt tulburat din punct de vedere tehnic, nu a fost altfel aici. Dar este încă timpul să îmbunătățiți spre Doha. Va fi foarte dificil cu trăgătorii americani care aruncă regulat la peste 22 de metri ”, a știut Staněk. Dar el s-a lăudat: „Întâlnirea a avut o atmosferă excelentă.” Nikola Ogrodníková a dominat competiția de jabalină cu o performanță de 59,38 metri, care a depășit dubla câștigătoare olimpică Barbora Špotáková cu 13 centimetri.A fost un prieten și antrenorul lui Ogrodníková Vítězslav Veselý (78,97 metri).

“Mi-a plăcut foarte mult aici. Îmi plac cursele mai mici în care nu există atât de multe puieturi ”, a spus Veselý după aceea. „Am avut o grămadă frumoasă, ajutându-ne unul pe altul. Am vrut să arunc peste 80 de metri, ceea ce nu a mers. Nu este ușor să combini antrenamentul cu propriile tale performanțe. Ai de-a face cu asta în capul tău, uneori este un joc vesel…”, a spus el. și mulți alți sportivi, inclusiv concurenți din India, Ucraina sau Slovacia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *